EV YAPIMI DOMATES SALÇASI NASIL YAPILIR
1-Önce domatesler yıkanır.(En az 10 kg yapabilirsiniz)
2-Kabuklarıyla beraber küçük olmayan boyutlarda doğranır.
3-Üzerine kaya tuzu eklenir.
4-Toz girmemesi için üstünü bir tülbentle örtün.
5-Bir gün sonra doğradığınız domatesleri kevgirden ellerinizle bastırarak geçirin.
6-Domates çekirdeklerinin salçada az görünmesi için kevgirden bir kere daha geçirin.
7-Hazırladığımız karışımı bez bir torbaya koyarak ağzını bağlıyalım.
8-Saf su süzüldükten sonra torbamızdaki salçalık malzemeyi tepsilere ince şekilde döküp üzerine tülbent koyalım.
9-Güneşte arasıra karıştırarak salça kıvamına gelince cam kavanozlara koyalım.(1 hafta kadar)
10-Afiyet olsun.
KIŞ İÇİN HAZIRLIK YAPMAYA BAŞLADIM.dAHA FAZLA TARİFLER BEKLİYORUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
YanıtlaSil