23 Ağustos 2012 Perşembe

Konserve Domates Sosu

:Bildiğiniz gibi artık hazır gıdaların birçoğunun sağlıksız ortamlarda yapıldığını insanların sağlığının hiçe sayıldığı bir dönemdeyiz.
       Her yediğimiz gıdayı kendimizin yapmasıda çok zor görünüyor.Çünkü kadınlar artık dışarda çalışıyor.Evde geçen zamanlarını eşlerine ve çocuklarına ayırmak zorunda.Ama kışın rahat etmek istiyorsak biraz fedakarlık yapacağız.
    Domates Sosu:Önce kavanozları  ve kapakları sıcak suyla yıkayalım(bulaşık makinesi)
Aldığımız domatesleri yıkayıp soyalım.Kolay soyulması için sıcak suya sokup çıkaralım.
Domatesleri yemek için doğradığımız gibi doğruyalım.Büyük bir tencereye koyarak kaynatalım.Yemek yaparken koyduğumuz kadar tuz koyalım.10 dakika kaynattıktan sonra altını kapatalım.
Hemen domatesleri soğutmadan kepçeyle kavanozlara ağzına kadar doldurup kenarlarına bulaşanları havlu peçeteyle silerek kurulayalım.Kapakları sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirerek altlarına kalın bez sererek koyalım.Üzerinide kalın bir bezle kapatıp soğuyuncaya kadar bekletelim.
     Akşam yaparsak sabaha kadar beklemesi yeterli olacaktır.Kavanozların kapakları içe doğru kendini çekmişse konserve sosunuz olmuş demektir.
      Buzdolabına koymanıza gerek yok.Dışarda 1 yıl kalabilir.Afiyet olsun.

    DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK ÜZERE DOMATES HAZIRLANMASI

             Kaynatıp kavanozlara koyacak vaktiniz yoksa domatesleri soyup küp küp doğrayıp buzdolabı
saklama poşetlerine doldurarak derin dondurucuya koyabilirsiniz.Kışın lazım olduğunda çıkarıp kulla
nabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder