24 Ağustos 2012 Cuma

REÇELLER

                 

                              R E Ç E L L E R VE M A R M E L A T L A R

     VİŞNE REÇELİ.

     MALZEMELER
1-1 kg vişne(çekirdekleri çıkarılmış)
2-1kg toz şeker
3-1.5 su bardağı su
4-1 yemek kaşığı limon suyu

                         
YAPILIŞI:
       Çekirdeklerini çıkardığımız vişneleri reçel yapacağımız tencereye alalım.Üzerine şekeri dökelim.1 saat bekletelim.Sonra ocağa koyalım.Burada dikkat etmemiz gereken husus suyu ne kadar koyacağımıza karar vermek olacak.Bazı vişneler daha sulu olabilir.O zaman 1 bardak su koyalım.Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edelim.Kıvamlı olana kadar kısık ateşte pişirelim.Reçel ılık olduğunda cam bir kavanoza koyarak serin bir yerde saklıyalım.


                            
  AYVA REÇELİ:M A L Z E M E L E R
1-2kg Ayva
2-2 kg toz şeker
3-2 su bardağı su
4- 6 adet karanfil
5-Ayvanın çekirdekleri

 YAPILIŞI: Ayvaları soy,ince dilimler halinde tencereye koy.Üzerine suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
                  Ayva çekirdekleri ve karanfili küçük temiz bir keseye koyarak tencereye ilave edelim.Biraz pişirdikten sonra şekeri ilave edelim.Kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu koyarak kıvam alıncaya kadar kaynatalım.Reçelimiz pişince keseyi çıkartalım.Ilık olunca cam kavanoza koyalım.

A Y V A  M A R M E L A T I



                           
Yukarıdaki malzemeler aynı şekilde yapılacak.Sadece Ayvayı dilim yapmayıp,rendeleyecegiz.Pişirme tıpatıp aynı olacak.

                            
                              İ N C İ R  R E Ç E L İ


                            
                                 
 M A L Z E M E L E R:

1-1.5 kg ham incir
2-1.5 kg toz şeker
3-1 yemek kaşığı limon suyu
4-1.5 su bardağı su

Y A P I L I Ş I :

Soyulmuş incirleri bir tencerede kaynamış suya atın.5 dakika haşlayın.
Haşlanan incirleri soğuk su koyduğunuz kaba koyun.
Tekrar temiz bir su kaynatın.Soğuk sudaki incirleri 4 dakika daha haşlayalım.
Tekrar soğuk suya koyalım.
1.5 kg şeker ile 1.5 su bardağı şekeri kaynatarak şurup haline getirelim.
Soğuk sudaki incirlerin suyunu sıkarak şurubun içine atalım.Kıvamlı olana kadar kısık ateşte pişirelim.Limon suyunu ilave edelim,biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatalım.Ilık olunca cam kavanoza koyalım.

C A M   K A V A N O Z L A R: Ben evimde neyi saklıyacaksam hep cam kavanoz kullanırım.O sebeple dikkat ederseniz yaptığım malzemeleri hep cam kavanoza  koyarım.Sağlığınız için sakın plastik kap kullanmayın.Hem kavanozları boyayarak veya süsleyerek daha güzel bir mutfak yapabilirsiniz.



                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder