24 Ağustos 2012 Cuma

EV YAPIMI DOMATES SALÇASI


           EV YAPIMI DOMATES SALÇASI NASIL YAPILIR



 1-Önce domatesler yıkanır.(En az 10 kg yapabilirsiniz)
 2-Kabuklarıyla beraber küçük olmayan boyutlarda doğranır.
 3-Üzerine kaya tuzu eklenir.
 4-Toz girmemesi için üstünü bir tülbentle örtün.
 5-Bir gün sonra doğradığınız domatesleri kevgirden ellerinizle bastırarak geçirin.
 6-Domates çekirdeklerinin salçada az görünmesi için kevgirden bir kere daha geçirin.
 7-Hazırladığımız karışımı bez bir torbaya koyarak ağzını bağlıyalım.
 8-Saf su süzüldükten sonra torbamızdaki salçalık malzemeyi tepsilere ince şekilde döküp üzerine tülbent koyalım.
 9-Güneşte arasıra karıştırarak salça kıvamına gelince cam kavanozlara koyalım.(1 hafta kadar)
10-Afiyet olsun.


                                    

1 yorum:

  1. KIŞ İÇİN HAZIRLIK YAPMAYA BAŞLADIM.dAHA FAZLA TARİFLER BEKLİYORUZ.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil